Uttalande kring gårdagens händelser på Tele 2 Arena

av Peking Fanz den juli 28th, 2015

Trots gårdagens härliga vinst inträffade tyvärr mindre trevliga scener på Tele 2 Arena.

I samband med att ett antal bengaler tändes på vår sektion precis innan matchen började så valde ett antal ordningsvakter att gå in på läktaren och försöka gripa dessa personer. Peking Fanz tar avstånd ifrån användandet av olagliga pyroteknik, men samtidigt kan vi aldrig acceptera sådant oansvarigt beteende som vakterna visar upp när man mot inrådan från polis och säkerhetspersonal väljer att gå in på läktaren.

Det som sedan händer är inget annat en ett fegt övergrepp ifrån en av ordningsvakterna. En supporter utan maskering som ej var inblandad i eldningen får ett batongslag i huvudet och till följd av detta ett stort öppet sår som blöder kraftigt. Killen i fråga mådde trots omständigheterna bra efteråt men det kunde gått så mycket värre. Det är inte frågan om något annat en rent övervåld ifrån denna ordningsvakt. Ordningsvakt ska sedan enligt mycket trovärdiga vittnesmål “skrytit” om detta.

Vi som förening kommer nu tillsammans med klubbarna, SLO, polis och våra medlemmar göra vad vi kan för att samla in bevis och bidra i den polisutredning som kommer ske. Peking Fanz kommer även ha en dialog med IFK och andra parter för att se till så vi inte behöver vara med om detta igen.

Vi vill poängtera att vi inte anklagar Hammarby som arrangör eller polis här, då de varit väldigt behjälpliga i att reda ut vad som hände egentligen. Vår kritik riktas mot de 6 st vakterna som på eget initiativ gick in på läktaren.


Såg du något? Filmat eller fota händelsen? Hör av dig till oss på info@pekingfanz.nuKommentera inlägget

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Nästa bortamatch: Bajen Borta 22/5

Vi beger oss Telo2 Arena igen. Bussarna rullar ifrån Peking Fanz lokalen söndagen den 22 maj, kl 12:00. Tjata med er polarna och alla du känner. Säg åt Morsan, farsan, syrran, brorsan, kompisen, kollegan, släktingen, ALLA, att de ska hänga med, det är just nu IFK behöver vårt stöd, mer än någonsin, och det är

Läs mer »

Peking Fanz webshop

Klicka här för att komma till Peking Fanz webshop, här kan du köpa bland annat tröjor, mössor, väskor och mycket annat.

Kolla in »

Bli medlem i Peking Fanz

Här kan du läsa allt om hur du blir medlem i Peking Fanz, klicka bara på knappen nedan för att få all information du kan tänkas behöva för att bli medlem.

Läs mer »

Kategorier