Sammanfattning

av Peking Fanz den april 11th, 2017

Som ni vet så bjöd vi in till möte förra Torsdagen och denna sammanfattning borde kommit tidigare men nu får ni som inte kunde närvara en liten uppdatering om vad som sades på mötet.

På plats fanns representanter från olika supportergrupper, Peking Fanz, Peking Ultras, Peking Puppies, Kompani Snoka, Kamraterna och några till. Från IFK kom personal såsom SLO, Evenemangsansvarig, Säkerhetsansvarig och koncernchef. Samt delar av IFK’s styrelse. Supporterpolis och insatschefen för den matchen var där ifrån polisen, och även den polis som är ansvarig för ordningsvakter i Norrköping var på plats och tillsist även några av ordningsvakterna som arbetar på Parken.

IFK och polisen förklarade sina synpunkter på det som inträffade, man berättade att IFK beordrat upp sina ordningsvakter på läktaren för att föra en dialog med supportrar som man misstänkte skulle bränna av pyroteknik. Supportrar ifrågasatte varför man exempelvis inte skickade upp den supporterpolisen som känner supportrarna väl.

IFK och polisen var tydliga i sin ståndpunkt att pyroteknik är olaglig och man kommer bekämpa detta. Supportrar lyfte frågor om proportionalitetsprincipen, hur IFK såg på användandet av okontrollerade batongslag och andra frågor gällande dialog framför att skicka upp ordningsvakterna på en trång läktare. IFK passade även på att bjuda in Peking Fanz styrelse för mer regelbundna möten vilket mottogs väl.

Sammantaget så var den givande kväll med bra och sakliga diskussioner och vi hoppas att samarbetet fortsätter och utvecklas.

Tyvärr fick det hela en tråkig avslutning då en av IFK’s anställda som var med på mötet blev ertappad med att i hemlighet spela in hela mötet. Då mötet till stor del handlade om dialog och förtroende blev det mycket upprörda känslor i lokalen. Dels från supportrar man även från övrig personal från IFK och polisen. IFKs koncernchef meddelade direkt att detta var oacceptabelt och vi har ingen anledning att avsluta samarbetet med IFK pga en enskild individ.Kommentarer är stängda.

Nästa bortamatch: Dubbla dubbelresor med Peking Fanz

IFK ångar på i Elitettan och i onsdags så skakade man om Allsvenska Hammarby i svenska cupen även om det inte gick hela vägen. Nu väntar kampen om de allsvenska platserna och därför arrangerar vi nu två dubbelresor. Den första lördagen den 15 oktober med avresa: 10:00 från lokalen. Där vi först ser matchen mot

Läs mer »

Peking Fanz webshop

Klicka här för att komma till Peking Fanz webshop, här kan du köpa bland annat tröjor, mössor, väskor och mycket annat.

Kolla in »

Bli medlem i Peking Fanz

Här kan du läsa allt om hur du blir medlem i Peking Fanz, klicka bara på knappen nedan för att få all information du kan tänkas behöva för att bli medlem.

Läs mer »

Kategorier