Sammanfattning Malmö borta

av Peking Fanz den april 3rd, 2016

Nu har vi summerat gårdagen och vi kan börja med att konstatera att tågresan var fantastisk. Underbart att se stämningen med så mycket glada IFK:are och vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartner HUGO/PULS och IFK Norrköping. HUGO/PULS har lagt ned ett enormt jobb för att detta skall bli till en sådan fest som det var.

Till vad som skedde när vi kom till Malmö. Under fredagen fick vi reda på från Polisen att Trafikledning inte gav tåget tillstånd att stanna på Triangeln som var tänkt, från triangeln hade det varit en kort promenad på ca 15 minuter. Vi fick inte heller stanna på Hyllie som vi gjorde förra året utan blev hänvisade till Svågertorp. Lite dumt tyckte vi eftersom vi åker förbli både Triangeln och Hyllie på vägen. Vi gjorde då ett försök med Malmö Central, men fick nobben även där.

Detta innebar egentligen inte ett jättestort problem då man från Svågertorp kan kliva på Pågatågen och åka till Triangeln en resa som tar 7 minuter. Vi skulle vara framme 11.45 och skulle då utan problem komma med pågatåget kl 12.00 och då vara på triangeln 12.07. Inga som helst problem att hinna till matchen.

Trafikledningen svarar då med att bestämma att inga pågatåg kommer stanna på svågertorp station under den tid som vi är i Malmö. Detta är helt jävla ofattbart för oss. För att citera trafikverket ”Vi vill inte blanda fotbollssupportrar med vanligt folk”. Nu började en jakt på bussar, vilket inte gav någonting då ingen kunde få fram bussar med så kort varsel. Detta ledde till att vi helt enkelt tvingades att gå strax över 5 kilometer och missade de första 10 minuterna av matchen. Vi tvingades givetvis även att knalla tillbaka till tåget.

Vi vill påpeka att alla, även Polisen verkligen försökte påverka trafikledning att låta oss komma till triangeln för att även dom inte ville ha 350 supporters gåendes hela vägen. Polisen gjorde det bra och lät oss gå genvägar genom att ta stoppa den vanliga trafiken och låta oss gå på vägen.

Ett stort tack till alla er som åkte med tåget och visa gott mod trots allt detta. NU kör vi vidare och nästa stopp för mästarna är borta mot häcken på lördag!Kommentarer är stängda.

Nästa bortamatch: Dubbla dubbelresor med Peking Fanz

IFK ångar på i Elitettan och i onsdags så skakade man om Allsvenska Hammarby i svenska cupen även om det inte gick hela vägen. Nu väntar kampen om de allsvenska platserna och därför arrangerar vi nu två dubbelresor. Den första lördagen den 15 oktober med avresa: 10:00 från lokalen. Där vi först ser matchen mot

Läs mer »

Peking Fanz webshop

Klicka här för att komma till Peking Fanz webshop, här kan du köpa bland annat tröjor, mössor, väskor och mycket annat.

Kolla in »

Bli medlem i Peking Fanz

Här kan du läsa allt om hur du blir medlem i Peking Fanz, klicka bara på knappen nedan för att få all information du kan tänkas behöva för att bli medlem.

Läs mer »

Kategorier