KAMRATER

av Mattias Råberg den april 18th, 2022

Så var påskhelgen snart slut. Rent sportsligt är det tuffa tider för IFK men vi på läktaren har visat en otrolig styrka ändå med ett grymt stöd och snygga tifon. Tyvärr räcker det dock inte med sportsligt elände utan det har även hänt saker utanför planen som vi behöver prata om. Under hemmamatchen mot Varberg hade vi en situation på Curva Nordahl som vi vet att många reagerat över och i samband med bussresan hem från Stockholm i lördags hade vi en situation på en av våra bussar där en person uppträdde mycket olämpligt.

Gällande händelsen på bussen så vill vi i Peking Fanz vara väldigt tydliga med att det här är helt oacceptabelt. Vill man åka med på våra bussar i framtiden så gäller att man klarar av att respektera sina kamrater. Vi har kontaktat de som drabbades och hoppas att de vill följa med på nya resor framöver.

Vad gäller situationen som uppstår på Curvan så vill vi från Peking Fanz’ sida säga att våld på läktaren är något som vi tar kraftigt avstånd ifrån. IFK Norrköpings läktare ska vara en trygg och inkluderande plats där alla är välkomna. Historiskt har vi i Norrköping varit förskonade från våldsamheter och det gäller att vi alla slår vakt om den fina stämning och gemenskap vi har och som tidigare generationer av kamrater varit med att bygga upp.

Vi vet även att det betyder obeskrivligt mycket för laget och föreningen att Curva Nordahl fungerar och mår bra. Vi skapar tillsammans en fantastisk stämning och är en väldigt stor del av upplevelsen när man besöker Pekings hemmamatcher. För att gemenskapen mellan alla på läktaren ska vara bra och upplevelsen mäktig så är tryggheten vital. Som den alltid annars varit. Inte minst för de yngsta besökarna. Barn har svårt att relatera till våld omkring dem. Förstörs det här så har vi inga framtida supportrar.

Det är också ytterst viktigt att man har förståelse mellan supporterleden, för varandras olikheter, och visar varandra respekt. Från den mest aktiva supportern som åker på alla bortamatcher och besöker alla hemmamatcher, till de som endast har möjlighet att besöka parken vid något eller några tillfällen per år. De är alla värdefulla och viktiga och de är våra kamrater.

Vi vill således uppmana alla att förutsättningslöst framöver göra allt för IFK Norrköpings bästa och acceptera och respektera alla på läktaren. Utan det kommer bredden på supporterkulturen smalna av och vi kommer stå med en glesare läktare i framtiden.

Glöm inte bort vad K:et i IFK står för!

/ Styrelsen Peking FanzKommentarer är stängda.

Nästa bortamatch: Elfsborg borta 14/8

Avresa: Söndag den 14/8 klockan 13:30 Matchstart: 17:30 Pris: 300:- för medlem genom cardskipper som vanligt, 400:- för icke medlem på tickster (Medlemskap kostar 200:- , bli medlem innan om du inte redan är det så blir bland annat framtida resor billigare!) Varenda kotte ska till Borås Arena och stötta Peking. Det är tanken. Samla

Läs mer »

Peking Fanz webshop

Klicka här för att komma till Peking Fanz webshop, här kan du köpa bland annat tröjor, mössor, väskor och mycket annat.

Kolla in »

Bli medlem i Peking Fanz

Här kan du läsa allt om hur du blir medlem i Peking Fanz, klicka bara på knappen nedan för att få all information du kan tänkas behöva för att bli medlem.

Läs mer »

Kategorier