Ställningstagande mot bangers/knallskott

av Peking Fanz den april 9th, 2016

Vårt gemensamma mål är att läktarkulturen runt IFK Norrköping och engagemanget för IFK Norrköping ska växa sig starkare och starkare för varje dag som går. Vi har under säsongen 2015 ökat vårt publiksnitt med 75% och det kan förklaras genom två saker: dels den sportsliga framgången men framförallt den succé som Curva Nordahl blivit.

Antalet resande på IFKs bortamatcher ökade också under fjolåret och det kommer vi självklart att fortsätta jobba aktivt med.

Ett steg på den vägen är att vi gemensamt vill markera med ett avståndstagande från bangers och andra typer av knallskott. Detta gäller såväl under matcher som vid marscher och pubsamlingar. Vi ser att det här är pjäser som medför en hög skaderisk och som faktiskt skrämmer iväg folk vilket är den raka motsatsen till vad vi vill.

Vi har ett gemensamt ansvar i våra grupper för att få bort denna företeelse och väljer därför att gå ut med detta offentligt för att även göra klart för övriga besökare på IFK Norrköpings matcher att denna typ av pjäser inte är något som tolereras.

Väl mött under säsongen Kamrater!

Peking Fanz
Peking Ultras
Peking Puppies
Pekings Tifogrupp
VitaBlå
Legendos
Club 33
Shine
Kompani Snoka
KamraternaKommentarer är stängda.

Nästa bortamatch: HÄCKEN BORTA.

Sista bortamatchen för i år går till Göteborg (Hisingen) där vi ska möta BK Häcken Söndagen den 27 oktober. Peking Fanz arrangerar bussresa och vi hoppas så många som möjligt vill följa med, så se till att säkra din bussbiljett i god tid! Avgång: 10:00 (Matchen börjar kl.15:00) Pris: 350kr för medlemmar som köps i Cardskipper appen.

Läs mer »

Peking Fanz webshop

Klicka här för att komma till Peking Fanz webshop, här kan du köpa bland annat tröjor, mössor, väskor och mycket annat.

Kolla in »

Bli medlem i Peking Fanz

Här kan du läsa allt om hur du blir medlem i Peking Fanz, klicka bara på knappen nedan för att få all information du kan tänkas behöva för att bli medlem.

Läs mer »

Kategorier